Wie ben ik

Mijn naam is Katy Vuik en ik ben kynologisch gedragstherapeut.

Ik ben altijd al dol op honden geweest. Maar de liefde voor het werken met honden ontstond pas in 2009, toen ik als vrijwilliger in een asiel als hondenuitlater aan de slag ging. Het gedrag van honden en hun relatie met mensen begon mij steeds meer te fascineren. Ik besloot de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut te volgen bij de Martin Gaus Academie in Lelystad. Dankzij die opleiding kon ik van mijn passie mijn werk maken.

Mijn praktijk is gevestigd in Rotterdam en ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden, NVGH. Samenwerken met hondenscholen, dierenartsen en collega’s vind ik belangrijk, want hoe beter wij elkaar als professionals kunnen vinden, hoe meer profijt honden en hun eigenaren daarvan hebben.

Het vak van hondengedragstherapeut is voortdurend in beweging. Ik vind het dan ook belangrijk wetenschappelijke ontwikkelingen bij te houden en steeds nieuwe inzichten op te doen. Als hondengedragstherapeut werk ik met honden én met mensen. Daarom werk ik niet alleen als hondengedragstherapeut, maar ook als spiegeltrainer.

Mijn missie? Door het delen van kennis een bijdrage leveren aan de relatie tussen mens en hond.

wie_ben_ik_hondengedrag_rotterdam_katy_vuik